Hou uw viervoeter in topvorm.
Geef uw hond tijdig de nodige vaccinaties.
Meer weten
Navigeer naar: « Uw huisdier verzorgen

Chipregistratie

Huisdieren met een geregistreerde chip zijn gemakkelijker te identificeren. Bij vermissing kan de rechtmatige eigenaar sneller gecontacteerd worden en kan voorkomen worden dat een dier in een asiel beland. De chip en registratie kan worden voorzien in de dierenartsenpraktijk, de gegevens worden daarna opgeslagen in een landelijke database.


Chippen van honden, katten én konijnen

In België is het verplicht om honden te chippen en registreren. Puppy’s moeten voorzien zijn van een chip bij de verkoop.

Ook bij katten is chippen verplicht. De meeste katten leven buiten en raken nog wel eens vermist. Indien een gewonde of zwervende kat wordt binnengebracht bij een dierenarts of asiel, kan de eigenaar sneller worden verwittigd. Voor uitgebroken konijntjes is het achterhalen van de eigenaar vaak zeer moeilijk. Een chip en registratie biedt dan uitkomst.


Uw huisdier laten chippen?

In onze dierenartsenpraktijk in Meer kan u uw huisdier laten chippen. De elektronische chip wordt onderhuids ingebracht met een holle injectienaald. In principe gaat de chip een leven lang mee, u hoeft er enkel voor te zorgen dat uw huisdier geregistreerd is en dat u uw contactgegevens up-to-date houdt.

Meer informatie over chippen en registreren van uw huisdier? Contacteer ons gerust!

Neem
contact op:
Gestelsestraat 41
2321 Meer
Kaart
+32 3 314 12 00