Hou uw viervoeter in topvorm.
Geef uw hond tijdig de nodige vaccinaties.
Meer weten
Navigeer naar: « Uw huisdier verzorgen

Tandverzorging

Naast de jaarlijkse gebitscontrole en tandreiniging in de dierenartsenpraktijk kan u uw huisdier helpen bij het verzorgen van het gebit en voorkomen van tandsteen en tandvleesproblemen. Door goede voeding, gezonde dierensnacks en de juiste (kauw)speeltjes blijft het gebit van uw huisdier in perfecte staat.


Voeding voor een gezond gebit

De juiste voeding is zeer belangrijk bij het voorkomen van tandproblemen. Zo kan droge voeding bijvoorbeeld helpen bij de preventie van tandplak. Als uw huisdier goed moet kauwen, wordt tandplak verwijderd voor het tandsteen kan worden. Geef uw hond geen beenderen te eten, dit kan leiden tot botsplinters die het glazuur, tandvlees en de ingewanden van uw hond beschadigen!


Speeltjes en kauwstrips

Er zijn speciale speeltjes en kauwstrips voor honden, katten en knaagdieren die bijdragen aan een gezond gebit. Bij honden en katten wordt tandplak verwijderd, voor knaagdieren houden de speeltjes en snacks de tanden mooi scherp en kort. Zoals eerder benoemd; geef uw hond of kat geen beenderen om op te kauwen en pas tevens op met flostouwen. Door loskomende draadjes kan uw hond stikken of verstopt raken, met alle gevolgen van dien.


Tanden poetsen bij huisdieren

Sommige huisdieren hebben extra aanleg voor tandplak of gebitsproblemen. Het poetsen van de tanden blijft dan steeds de beste oplossing. Met speciale tandenborstels en tandpasta kan u het gebit van uw huisdier proper houden. Ook bestaan er speciale doekjes waarmee u met uw vingertoppen de tanden reinigt.

Neem
contact op:
Gestelsestraat 41
2321 Meer
Kaart
+32 3 314 12 00